30.septembrī un 1. oktobrī Eiropas putnu vērošanas dienas 2017

ziņa publicēta 02.08.2017
Lielāks foto Aicinām uz Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem 30.septembrī, kad dosimies piedzīvojumiem bagātā pārgājienā uz Leigauņu salu, Salas purvā un 1.oktobra saullēktā uz Teiču purva malu vērot, kā no purva izlido dzērves, pīles un zosis!

Pārgājiens uz Salas purvu!

30. septembrī dosimies ekspedīcijas cienīgā pārgājienā uz Salas purvu, sasniedzot Leigauņu salu. Tikšanās laiks plkst. 10:00, pie Lubāna mitrāja informācijas centra.

Pārgājiens ar putnu vērošanu un dabas teritorijas DL “Lubāna mitrājs” iepazīšanu uz nudien maģisku un noslēpumainu vietu Salas purvā. Kopējais pārgājiena garums aptuveni 10 kilometri un kopējais pasākuma ilgums aptuveni līdz plkst. 16:00. Līdzi ņemam pārgājienam dabā un laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, noteikti gumijas zābakus, jo būs jābrien pa purvu un ūdeni. Ar lielajām lietavām, ūdens ir diezgan daudz!

Pusdienu pauzi rīkosim uz Leigauņu salas, nodrošināmies ar pusdienām un tēju, un ja ir, binokli. Nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās.

Jāņem vērā!

Pasākums nav piemērots maziem bērniem, bet aktīviem cilvēkiem ar labu fizisko sagatavotību.

Turpinoties lietavām Latgales pusē, pasākuma organizatori pirms pasākuma, ja Salas purvs nebūs piemērots pārgājienam, mainīs pārgājiena norises vietu.

                                              Dzērvju rīts Teiču purvā!

Dzērvju rīts Teiču purvā! (ar mikroautobusu) Tikšanās plkst. 5.30 Madonā, Saieta laukumā. Pirmajā krēsliņā nokļūsim netālu no Teiču purva un sagaidīsim saullēktu, un kā no purva izlido dzērves, zosis, pīles un dzeltenie tārtiņi. Pēc tam sekos neliels brauciens pa Murmastienes vai Barkavas-Bozēnu lauku apkārtni. Nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs (rīti jau ir dzestrāki, padomājiet, lai būtu silti). Ja ir, binoklis un kabatas lukturītis. Dzērvju rītu izbraucienu vadīs ornitologs Andris Avotiņš.  Vietu skaits ierobežots, obligāta pieteikšanās!


Pieteikšanās un plašāka informācija pa tālr. 29234956 (Ilze, Līga) vai rakstot e-pastu uz lubanamitrajs@gmail.com

Lai piedzīvojumi nebeidz beigties!

 

  

Eiropas putnu vērošanas dienas Latvijā organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu. 
Un par citiem pasākumiem aktuālo informāciju var meklēt putnudienas.lv

Ziņu publicēja: Ilze Stūre, tel. 29332642
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes