No 1. jūnija līdz 18. novembrim norisinājās Tūrisma akcija “Madonas novada garša 2017”

ziņa publicēta 28.08.2017
Lielāks foto Aicinājām iepazīt Madonas novadu, apceļojot pārtikas ražotājus, izgaršojot ēdienus un dzērienus, izzinot kulinārā mantojuma tradīcijas un laimējot kādu no 25 garšīgām balvām.

Akcijas noteikumi:
1) No 2017. gada 1. jūnija līdz 18. novembrim apmeklē 3 akcijas objektus. Tos var apmeklēt  visu akcijas laiku vai īpašajās Ciemiņu dienās. Visi apmeklējumi ir tikai pēc iepriekšēja pieteikuma un par maksu! Ciemiņu dienas būtība ir tāda, ka tajā norādītajos eksursiju laikos var pieteikties arī individuālie ceļotāji.
2) Prasi saimniekiem, lai Tavā “Dalībnieka kartē” izdara atzīmi par apmeklējumiem.
3) Aizpildīto “Dalībnieka karti” līdz 18. novembrim atstāj jebkurā akcijas objektā vai Madonas novada Tūrisma informācijas centrā vai nofotografētu atsūtīt uz e-pastu tic@madona.lv
4) 25.novembrī “Madonas novada Uzņēmēju dienās 2017” tiks izlozētas 25 “Dalībnieku kartes”, kuru īpašnieki saņems garšīgas dāvanas vai dāvanu kartes.

Akcijas brošūra un "Dalībnieka karte" (drukāt šeit, divas A4 lapas).

   


Aizvadītās akcijas objekti bija:

1) Kamambērs. Saimniecības “Burkānciems” govs piena baltā pelējuma siers, kas pagatavots pēc klasiskas franču mīkstā siera receptes. Ceļotājiem: kazu saimniecība (ap 150 dzīvnieki), sierotava, cietie un mīkstie sieri, degustācija, produkcijas iegāde. Lejas Ķunci 2, Ļaudonas pag. , tel. 22188433 (Ruta Grauduža), www.burkanciems.lv Ciemiņu diena - 11.jūnijs.

2) Madonas gaišais alus. Pagatavots SIA “Madonas Alus” darītavā pēc īpašas 6 iesalu receptes, raudzēšanas procesā alus ieguvis patīkamu, graudainu garšu buķeti, dzintara krāsas toni un stingru putu cepuri. Ceļotājiem: alus ražošanas procesu iepazīšana, degustācija, veikaliņš.  Bodnieki, Praulienas pag., tel.  22016544 (Rolands Zaharovs). Ciemiņu diena - 17.jūnijs.

3) Kefīrs ar bifido baktērijām. Uzņēmumā „Lazdonas piensaimnieks” ražotajam 3.2% kefīram ir krējumveida konsistence, pienskāba un atsvaidzinoša garša, tas ir veselīgs pateicoties labajām bifido baktērijām. Ceļotājiem: ekskursija, iepazīšanās ar piena pārstrādes procesiem, produkcijas degustācija, iegāde. Klēts, Lazdonas pag., tel. 26467187, 29423907. Ciemiņu diena - 1.jūlijs. 

4) Maizes zupa. Bioloģiskajā saimniecībā “Aizupes” ražots deserts. Sausā maisījuma pamatā ir mājās ceptās rupjmaizes rīvmaize un žāvēti augļi. Ceļotājiem: stāsts par saimniecības produkciju (maize, ābolu konfektes, žāvēti dārzeņi u.c.), degustācija, ēdināšana-pikniks.  Irbītes, Bērzaunes pag., tel. 29372796 (Silvija Garbovska). Ciemiņu diena - 9.jūlijs.

5) Svaigi ziedputekšņi. Biškopības saimniecībā “Kalnu medus” ievāktie veselīgie un uz mēles kūstošie ziedputekšņi ir izcili pilnvērtīgs dabas produkts. Ceļotājiem: stāsts par bitēm un biškopības produktu ražošanu, degustācija, produkcijas iegāde, Lubejas muiža. Rogas, Liezēres pag., tel. 29174560 (Sandris Akmans), facebook.com/kalnumedus  Ciemiņu diena - 23.jūlijs.

6) Vītināta pīles krūtiņa. Saimniecības “TD Sveķi” delikatese, pagatavota pēc senas gruzīnu receptes, kas pielāgota latviešu gardēžu gaumei. Ceļotājiem: dzīvnieku sēta (trušu, aitu un putnu kolekcijas), gaļas konservu un vītinājumu degustācija, iegāde, piknika vieta.  Sveķi, Bērzaunes pag., tel. 28353321 (Vita Kangare).  Ciemiņu diena - 28.jūlijs.

7) Kūpināta cūkgaļa. Pagatavota saimniecībā “Sipiņi S” (Aļņi) pēc sentēvu receptes. Latvietis gadu simtiem darījis smagu darbu un pēc tā gribējis labi paēst – tieši gaļas ēdiens allaž devis spēku un drosmi. Ceļotājiem: lauku saimniecība, liellopu ganāmpulks, 100 šķirņu gladiolas, kūpinājumi,  zupa, kvadracikli, pirtiņa. Aļņi, Ošupes pag., tel. 28893026 (Dace Kalniņa). Ciemiņu diena - 5.augusts.

8) Laime mīlestībā. Aromātisks IK “55 mārītes” ārstniecības augu tēju maisījums, tā bagātīgā ziedu buķete palīdzēs sakārtot organismu un atjaunot dzīvesprieku. Ceļotājiem: stāsts par ārstniecības augiem, to atpazīšana dabā, tēju gatavošanas māksla, degustācija, iegāde. Lejaszīles, Praulienas pag., tel. 26527445 (Līga Lieplapa), www.marites.biz  Ciemiņu diena - 19.augusts.

9) ŽelejZauriņi. Uzņēmumā “Madonas Karameles” ražotas želejkonfektes ar zemeņu, ābolu un plūmju garšu. Roku darbs, dabīgs produkts, garšos bērniem un saldummīļiem. Ceļotājiem: karameļu darbnīca, degustācija, veikaliņš.  Rīgas iela 1, Madona, tel. 26380073 (Linda Blažēvica), www.karameles.lv Ciemiņu diena - 1.septembris.

10) Māmuļas ūdens kliņģeri. Pēc omes Helēnas receptes cepti ūdens kliņģeri ar bērnības garšu. Ceļotājiem:  maizes cepšanas programma (4 st.), ēdināšana, lauku labumu veikaliņš. Maiznīca-kafejnīca “Māmuļa”, Parka iela 12, Madona, tel. 29424634 (Ļena un Andrejs Broki). Ciemiņu dienas - 1.septembris un 29.oktobris.

11) Mājas vīnogu vīns. Garšām bagāts vīns, gatavots no piemājas dārzā augošām vīnogu šķirnēm. Un, ja ticam, ka glāze dienā laba vīnogu vīna uzlabo sirds veselību – vai nav vērts to nobaudīt? Ceļotājiem: sarunas par vīnogu vīna gatavošanu, tā degustēšana un vīnu iegāde. "Domu pietura", Raiņa iela 19, Madona, tel. 29296045, 26395710 (Ilze un Astra Riekstiņas). Ciemiņu diena - 17.septembris.

12) Senie Madonas novada ēdieni. Uz kulinārijas nodarbībām aicina godu saimniece un TV šova “Īstās latvju saimnieces 2017" dalībniece Antra Gotlaufa. Kopīgi gatavosim latviskus un garšīgus Madonas puses ēdienus, kas pagatavoti no vietējiem lauksaimniecības produktiem. Viesu māja “Apiņu kalte”, Prauliena, tel. 29455829. Pasākums notiek 1. un 15. oktobrī.

13) No 10.novembra izstāde “Kulinārais mantojums, tradīcijas un godu saimnieces”. Izstāde par vēsturiskām Madonas novada ēšanas paražām, virtuves piederumiem un svētku mielošanās tradīcijām. Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs, Skolas iela 10, tel. 64823844, www.madonasmuzejs.lv

 
Nominācijās:

* “Garšas karalis 2017” ieguva uzņēmuma “Lazdonas piensaimnieks” ražotais “Kefīrs ar bifido baktērijām”.  Garšīgs un veselīgs!

* “Interesantākā ekskursija 2017” ieguva vīnu darītavas “Domu pietura” ekskursija ar degustāciju un stāstu par mājas vīnu tapšanu.

* “Skaistākais iepakojums 2017” ieguva uzņēmuma “Madonas karameles” krāsainajai saldumu produkcijai. 

Akciju organizēja Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar akcijas objektu saimniekiem.

Akcijas organizatore - Sanita Soma, tel. 29130437.

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes