Par "Īstās latvju saimnieces" titulu cīnīsies arī divas sievas no Madonas novada

ziņa publicēta 02.03.2017
Lielāks foto Raidījuma «Īstās latvju saimnieces» trešā sezona ir klāt! Šoreiz tajā piedalīsies arī divas Madonas novadnieces.

No 1.februāra trešdienu vakaros pulksten 19.30 LTV1 ēterā atgriežas skatītāju iemīļotais kulinārijas raidījums «Īstās latvju saimnieces», kurā iznesīgas sievas no Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales priecēs ar savu viesmīlību un gardajiem ēdieniem, cīnoties par labākās namamātes titulu. Skatītājus gaida septiņi spilgti un latviski stāsti par septiņām spēcīgām, uzņēmīgām un neparastām sievietēm, viņu ievērotajām tradīcijām un latviskajiem ēdieniem. 

«Jaunā sezona būs vēl latviskāka nekā iepriekšējās divas,» tā jauno sezonu raksturo raidījuma producents Kristaps Valdnieks. «Šosezon raidījuma varones ir īpaši padomājušas par viņu gatavotajiem ēdieniem. Tie ir patiesi latviski un akcentē nacionālās virtuves īpatnības, kas raksturīgas katram konkrētajam novadam. Viņu dzīvesveids un apņēmība, ar kādu viņas vada savas saimniecības, ir apbrīnas vērta. Raugoties uz viņām, tu saproti, ka Latvijas laukos, pretēji vispārpieņemtajam stereotipam, viss notiek.»

Tāpat kā raidījuma iepriekšējās sezonās, arī šoreiz septiņas saimnieces no visas Latvijas septiņu sēriju garumā dosies ciemos viena pie otras, lai novērtētu katras namamātes pasniegtos ēdienus un galda klājumu, kā arī piedāvātās izklaides. Raidījumā būs ne tikai kaislības ap vakariņām un to, kā tās tiek pasniegtas dažādos Latvijas novados. Tie būs arī ļoti spilgti un interesanti stāsti par uzņēmīgām, neparastām un ļoti latviskām sievietēm. Dzīvojot laukos, viņas ir atradušas sev nodarbošanos, iekopušas saimniecības un atradušas laiku, lai priecātos un baudītu dzīvi. Pēc septiņām vakariņām uzvarēs tā saimniece, kura par savām viesībām būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu.

Silvija Čurkste (video - 1.marta pārraide)

Madonas novada Aronas pagasta māju “Lielie Kupri” saimniece.
Silvija ir Kusā esošās Aronas pagasta pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītāja, darbojas arī kā vides gide. Viņas ģimene ir atguvusi “Lielos Kuprus” un tos pamazām atjauno, cenšoties visu saglabāt tā, kā tas bijis senos laikos.
Silvija neuzskata sevi par īstenu vidzemnieci, jo nāk no Dricāniem Latgalē, taču Vidzemē ir ieprecējusies pirms vairāk nekā 30 gadiem, tāpēc jūtas saaugusi ar šo vietu, turpinot vīra dzimtu. Viņa ir divu bērnu – dēla un meitas – mamma. Silvija vienmēr ar lepnumu piemin, ka dzīvo Latvijas “kalnos”. Ja pārējā valstī sniegs jau sen nokusis, tad pie viņas vēl droši var slēpot.
Pārējās saimnieces Silviju mīļi dēvē par Čurkstīti, pateicoties gan viņas uzvārdam, gan tam, ka viņas smiekli bieži vien skan visskaļāk.

Antra Gotlaufa (video - 8.marta pārraide)

Madonas novada Praulienas pagasta “Ataugu” saimniece.
Antra ir uzņēmīga un nopietna sieva, taču šis tēls ir mānīgs. Viņa ir arī ļoti sirsnīga un labvēlīga, smejas ne klusāk par pārējām saimniecēm. Viņai pieder mājīgs viesu nams netālu no Madonas, kā arī māja, kurā dzīvo ļoti kupla saime, kas pavisam nesen ir kļuvusi vēl par vēl dažiem saimes locekļiem kuplāka.
Īstena Antras kaislība un aizraušanās ir kulinārija. Viņai īpaši patīk tradicionāli un vēsturiski ēdieni. Dažus no tiem var nogaršot arī Antrai piederošajā kafejnīcā pašā Madonas centrā. Tur iespējams nobaudīt arī gardas pankūkas. Ievārījums, kas pasniegts pie pankūkām, ir pašas saimnieces gatavots.


‌Lai veicas! Lai izdodas!


‌Informācijas avots: www.ltv.lsm.lv
‌Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes